Lipiec upłynął na koktajlach owocowych i rozjazdach. W sierpniu na dzień dobry coś zupełnie innego -ani sezonowego, ani owocowego ani surowego, czyli dwie pasty śniadaniowe. Kaparowo rodzynkowa i pomidorowo fistaszkowa.
składniki:
słoiczek kaparów
dwie garści rodzynek
słoiczek suszonych pomidorów
dwie garści orzeszków ziemnych
Rodzynki namoczyć, kapary odlać. Zmiksować. Pomidory odsączyć, orzeszki dodać. Zmiksować.
Z razowym pieczywem, świeżymi liśćmi szpinaku , skropione limonką...
składniki:
słoiczek kaparów
dwie garści rodzynek
słoiczek suszonych pomidorów
dwie garści orzeszków ziemnych
Rodzynki namoczyć, kapary odlać. Zmiksować. Pomidory odsączyć, orzeszki dodać. Zmiksować.
Z razowym pieczywem, świeżymi liśćmi szpinaku , skropione limonką...
mniam...
OdpowiedzUsuńnooo...:))
Usuń