piątek, 27 stycznia 2012

Porowo kokosowo

Dzisiaj nieprzyzwoicie prosty i pyszny przepis na zupę porowo kokosową.

Składniki:
dwa pory
kilka ziemniaków
garść orzechów pinii
garść migdałów
garść orzechów włoskich 
pół puszki mleka kokosowego


Ziemniaki i jednego pora obieramy, kroimy i gotujemy a następnie miksujemy blenderem. Drugiego pora kroimy drobno i podsmażamy. Dorzucamy podprażone na patelni i pokrojone orzechy. Dolewamy mleko kokosowe i dorzucamy podsmażonego pora. KONIEC.

Wpis dedykowany Robertowi S który tę oto cud urody deskę dębową do zdjęć wypożyczył mi :))

2 komentarze:

  1. zupa piękna, deska piękna. jak zwykle żałuję ;) że wieczorem zaglądam na różne blogi bo nie powinnam a robię się niemożliwie głodna :D

    OdpowiedzUsuń
  2. dziękuję, jeszcze jest zupa zapraszam :)

    OdpowiedzUsuń