środa, 13 kwietnia 2011

Krewetki i pomidorowe pesto

Na oknie odrośnięta bazylia, za oknem deszcz a w kieszeni smętna garść orzeszków pinii. W połączeniu z pozostałą od wczoraj połówką koncentratu pomidorowego
i czosnkiem mamy kulinarny sen o krewetkach w pomidorowym pesto.
Proponuję zacząć od nastawienia brązowego ryżu. Czas gotowania ok 30 min, a w tym czasie ...


Garść świeżej bazylii ucieramy z oliwą, orzeszkami pinii i czosnkiem a następnie łączymy na patelni z koncentratem pomidorowym, krewetki się niecierpliwią.

Krewetki głęboko mrożone głęboko rozmrażamy a następnie z błyskiem w oku obrywamy im ogonki.


 Łączymy krewetki z sosem i ryżem i śnimy pyszny kulinarny sen. Smacznego :)


Czas przygotowania :30 min
Łatwość przygotowania: powiedziała bym łatwe jak barszcz ale dobry barszcz o wiele trudniej zrobić! :))

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz